Možda vas zanimaju i...
Interaktivna Google mapa
Interaktivna Google mapa
Pronađite željenu lokaciju ili atrakciju pomoću Google mape ili izaberite kategoriju koja Vas najviše interesuje od muzeja do prirodnih spomenika, restorana, galerija...
Više

 
Početna Kongresni turizam
Kongresni turizam
 
 
 
 
Sarajevo se na evropsku kongresnu mapu pozicioniralo kao domaćin XIV Zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine. Igre su rezultirale velikim brojem popratnih kongresnih i sajamskih događaja. Kongresni turizam danas predstavlja bitan sastavni dio mozaika raznovrsne turističke ponude Sarajeva. Bogatstvo kulturno-historijskog naslijeđa, olimpijski centri koji su udaljeni samo 30-ak minuta vožnje od centra grada, bezbroj prelijepih krajolika, banjskih i wellness resursa, značajan broj shopping centara i hotelskih kapaciteta čine ovu destinaciju idealnom za održavanje kongresa, seminara, radionica i sajmova.

U Sarajevu se razvija zračna i putna infrastruktura. Grad je siguran i nudi mnoštvo sadržaja. Pojedini segmenti zastarjele infrastrukture dio su šarma i turističkog naslijeđa grada. 

U posljednjih nekoliko godina izgrađeno je nekoliko hotela koji nude kapacitete i opremu za kongresni i poslovni turizam kao što su: Europa, Hollywood, Bristol Shaza, Radon Plaza, Hercegovina, Grand, Marriott...
I u manjim hotelima često se organiziraju seminari, radionice i team-building događaji. Svi hoteli i brojne turističke agencije koje pružaju usluge organizacije kongresa i seminara, nude i kraće post-ture obilaska Sarajeva i šireg okruženja.

Tradicionalni sajam turizma i ostali značajniji sajmovi i manifestacije održavaju se u Centru Skenderija (www.skenderija.ba, Terezije bb, T: + 387 33 201 203).